Награда от 10 хил. лв. ще получи собственикът на най-добрата

...
 
Награда от 10 хил. лв. ще получи собственикът на най-добрата
Коментари Харесай

„Лидл“ търси родните вкусове от шкафа на баба

  Награда от 10 хиляди лева ще получи притежателят на най-хубавата рецепта
„ Лидл “ търси родните усети, за ги сложи на рафтовете си. Търговската верига започва акция „ Съхрани родния усет “, която цели запазване на неповторимите български предписания и обичаи. „ Кампанията е продължение на продуктовата ни линия „ Родна стряха “. Този път взехме решение да създадем нещо друго, да надградим и претворим обичаните ни предписания от детството ни “, съобщи изпълнителният шеф на „ Лидл България “ Милена Драгийска.

В рамките на няколко месеца потребителите ще могат да споделят свои предписания за родни обичайни консервирани артикули или сурово-сушени деликатеси от месо. Най-добрият усет ще бъде отличен от

 

началник Иван Манчев и началник Таньо Шишков

 

който през 2018 година ще заеме своето почетно място в продуктовата линия, създавана в България. От 25 септември всички искащи ще могат да извадят от шкафа на баба рецептите и да се записват на gotvi.lidl.bg. Освен точното наставление за консервирани храни или месни деликатеси искащите да вземат участие би трябвало да споделят и фамилната история и мемоари, свързани с тях. „ Ще оценяваме на първо място усета на храната, само че допълнението са хубавите прекарвания “, разяснява началник Шишков.

 

Голямата премия е 10 000 лева

 

която ще бъде връчена след дълга селекция от началник готвачите. Манчев и Шишков ще пътуват из цялата страна, с цел да опитат „ онлайн “ рецептите. Пред „ Монитор “ началник Манчев, прочут и от дребния екран, разяснява акцията като смислена, тъй като е обвързана с доста история. „ Пътувал съм доста и когато съм сядал някъде, виждам, че всеки се гордее с това, което прави. Защото това е неговата рецепта, тази от детството му, на околните му. Нещо сакрално и велико, тъй като го свързва с предишното му. “ Обиколката на готвачите ще продължи към месец, като и двамата дадоха обещание, че няма да запазят рецептите единствено за себе си.

Майсторите в кухнята чакат този кулинарен опит с неспокойствие.„ Очаквам всевъзможни предписания. Дори биха ме изненадали с люти чушки, каквито в никакъв случай до момента не съм ял “, добави Манчев.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР